Preskočite na glavni sadržaj

Javnim pozivom za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u RH za 2025. godinu prvi put financiramo i programe razvoja čitateljske publike u narodnim knjižnicama (Rok: 14.11.2024.)

Otvoren je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2025. godinu. Prijave će biti moguće predati do 14. studenog 2024. godine, do 17 sati.
vrijeme: 14.10.2024. - 14.11.2024.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Sredstva će se dodjeljivati za programe kojima je cilj razvoj publike u kulturi. Programi razvoja publike mogu se prijaviti u sljedećim programskim djelatnostima:
  1. Jačanje kapaciteta organizacija za razvoj i provođenje aktivnosti usmjerenih na razvoj publike
  2. Razvoj programa
  3. Razvoj čitateljske publike u narodnim knjižnicama

Tu novu programsku djelatnost „Razvoj čitateljske publike u narodnim knjižnicama“, Ministarstvo kulture i medija ove godine uvodi s ciljem da vrijedne knjige pribavljene za narodne knjižnice kroz program otkupa dopru do što većeg broja čitatelja te time potaknu razvoj čitateljske publike.
 
Sredstva iz proračuna Republike Hrvatske osigurana za financiranje javnih potreba u kulturi namijenjena su potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku, a dodjeljuju se na temelju provedenog javnog poziva.
 
Prijave za financiranje programa koji potiču razvoj publike u kulturi podnose se elektroničkim putem ispunjavanjem odgovarajućih e-obrazaca koji su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica.

Javni poziv s Uputama za predlagatelje potražite na: https://min-kulture.gov.hr/?id=26654.