Preskočite na glavni sadržaj

Jurica Mihinjač: Pročišćena forma / izložba skulptura

'Pročišćena forma' naslov je izložbe skulptura Jurice Mihinjača, koja se u Salonu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin otvara u srijedu, 20. kolovoza, u 19 sati. Izložbu iz najnovijega Mihinjačeva ciklusa pripremila je kustosica Elizabeta Igrec, a za razgled je postavljena do 7. rujna ove godine.
vrijeme: 20.08.2014.
mjesto: Varaždin; GMV Salon palače Sermage, Trg M. Stančića 3
url: http://www.gmv.hr

Kao što je razvidno i iz naziva izložbe, autor predstavlja djela iz najnovijega ciklusa pročišćene forme, svedene gotovo na čiste geometrijske oblike. Drvo, metal i razni predmeti iz svakodnevne uporabe materijali su u kojima su izrađene i skulpture iz ovoga ciklusa, no za razliku od prethodnih, u njima je prisutna bogatija i intenzivnija paleta boja. Jedna od značajki Mihinjačeva stvaralaštva jest eksperimentiranje tehnikama i preispitivanje likovne tradicije i trendova, a u Pročišćenoj formi mogu se uglavnom zapaziti utjecaji minimalizma i pop arta.
 
Jurica Mihinjač rođen je 1966. godine u Varaždinu. Premda se umjetničkim stvaralaštvom bavi od 1999. godine, dosad je izlagao na nekolicini skupnih izložbi i pet samostalnih, među kojima je posljednja održana u istome muzejskom prostoru 2011. godine.