Preskočite na glavni sadržaj

Kreativne radionice Na granici mogućeg i nemogućeg

Zbirka Richter MSU-a i Centar za kulturu i film August Cesarec organiziraju kreativne radionice pod nazivom 'Na granici mogućeg i nemogućeg' nadahnute istraživačkim svijetom Vjenceslava Richtera, na kojima će se eksperimentirati s vodom i pratiti motiv vode u različitim područjima umjetnosti, likovnosti, zvuku, glazbi, arhitekturi. Prva radionica je najavljena u subotu, 14. travnja, u 11 sati, u prostoru Zbirke Richter.
vrijeme: 14.04.2012. 11,00
mjesto: Zagreb; Zbirka Richter, Vrhovec 38
url: http://www.msu.hr
Rezultati kreativnih radionica bit će prezentirani u Zbirci Richter 18.svibnja povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

14. travanj, 11 do 13 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

Kako voda 'putuje'?  Imali voda zvuk? Govori li ona? Možemo li napraviti skulpturu od vode? Neka su od pitanja za male polaznike o kojima ćemo razgovarati, a potom od jednostavnih predmeta konstruirati neobične skulpture.
Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta (3 do 7 godina).
 
21. travanj, 11 do 13 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

Na drugoj kreativnoj radionici bavit ćemo se temom gravitacije, boje i zvuka. Pozivamo zainteresirane na subotnje istraživanje plave boje, kako ona nastaje, kako pada ili uzdiže se, kakvog je raspoloženja, zvuka ili pak okusa?  Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta (7 do 14 godina).
 
5. svibanj, 11-13 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

U trećoj kreativnoj radionici baviti ćemo se površinama, od mirnih do valovitih, od glatkih i hrapavih, vidjet ćemo kako 'zaustaviti' površinu vode. Radionica je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta.
 
12. svibanja, 11do 13 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

U četvrtoj radionici nastavit ćemo eksperimentirajući u parku skulptura, koji će djeca preoblikovati u mali grad koristeći radove prethodnih radionica ali i stvarati nove. Inspiraciju ćemo potražiti u Richterovim vizionarskim radovima. Radionica je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a materijal osiguran. Poželjno je najaviti sudjelovanje na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr