Preskočite na glavni sadržaj

Lipovljanski susreti 2024.

Od 23. do 25. kolovoza održat će se Lipovljanski susreti, festival koji slavi iznimno kulturno i tradicijsko bogatstvo tog kraja, poznatog po skladnom suživotu brojnih nacionalnih manjina na tromeđi Slavonije, Posavine i Moslavine.
vrijeme: 23.08.2024. - 25.08.2024.
mjesto: Lipovljani
url: https://www.facebook.com/tzolipovljani/

Tradicija raznolikosti
 
Kulturna raznolikost ove općine koju stvara suživot čak deset nacionalnih manjina prati i pejzažnu raznolikost, Lipovljani  su poznati po velikoj kulturnoj raznolikosti svojih žitelja. Na ovom području skladno živi čak deset nacionalnih manjina koje obogaćuju njegov identitet, a upravo su toj raznolikosti tradicijske kulture posvećeni i Lipovljanski susreti, jedna od najvećih i najvažnijih kulturno-turističkih manifestacija ovog kraja.
 
Manifestacija je osmišljena prije punih 50 godina, a u današnjem obliku, kao trodnevni festival, spaja tradicijske sadržaje sa suvremenim programima osmišljenim da zadovolje široki ukus posjetitelja.
 
Lipovljani se nalaze uz jedinstveni prostor Parka prirode Lonjsko polje, popularnog i vrijednog prirodnog resursa koji je i omiljeno izletničko odredište brojnim posjetiteljima iz Hrvatske, ali i cijele Europe.
 
Raskošni tradicijski program
 
Lipovljani su uvijek dobra ideja za izlet, no kraj kolovoza, kad se održavaju Lipovljanski susreti još su bolja jer bogati trodnevni festivalski program nudi cijeli niz događanja koja će vam ispuniti dan i (gotovo) sve želje: tradicijski mimohod kulturno-umjetničkih društava, veliki večernji folklorni program, zabavni sadržaji i igre za djecu i mlade, gastro-događanja, izložbe, rekreativni turniri i natjecanja, upoznavanje tradicije nacionalnih manjina, radionice, sajam rukotvorina te bogatu ugostiteljsku ponudu i brojne izlagače.