Preskočite na glavni sadržaj

Plesna predstava 'Don Juan' u riječkome HNK-u

Plesna predstava 'Don Juan' u riječkome HNK-u
Plesna predstava 'Don Juan' u koreografiji Maše Kolar, rezultat koprodukcije HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve, premijerno će se u Rijeci izvesti 23. srpnja u sklopu Riječkih ljetnih noći, najavljeno je na konferenciji za novinare na pozornici riječkoga HNK.
vrijeme: 23.07.2014.
mjesto: Rijeka
url: http://www.rijeckeljetnenoci.com/2014/index.htm

Maša Kolar rekla je kako Don Juana vidi kao "fino obojen lik", koji dolazi u fantastične situacije koje ga iscrpljuju te ga dovode do nužnoga kraja. "Tip osoba Don Juana postoji kroz stoljeća i svi smo se mogli susresti s njim", dodala je. "On ne može pobjeći od sebe te je stalno gladan zadovoljiti svoje ljubavne potrebe", rekla je Kolar, govoreći o motivima kojima se vodila stvarajući predstavu.

Originalnu glazbu za predstavu skladali su zajedno Rundek Cargo Trio, to jest Isabel, Darko Rundek i Dušan Vranić Duco koji je i izvode uživo na sceni. Kostimografkinja je Petra Dančević, scenografkinja Jasmina Holbus, a oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha.

Sudjeluju plesači Bitef dance kompanije Anja Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić-Jaćić, Miloš Isailović i Ricardo Jorge Campos Freire, a predstava je praizvedena 17. srpnja u Budvi.

Maša Kolar rodila se u Zagrebu, gdje je završila Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Diplomirala je na Vlaamse Dansacademie u Bruggeu u Belgiji. Nastupala je profesionalno kao plesačica u Zagrebu, Dresdenu, Kielu i Hannoveru. Predaje na nekoliko plesnih akademija i vodi plesne radionice diljem svijeta, a koreografirala je i producirala nekoliko plesnih predstava, među kojima je i baletna predstava riječkoga HNK "Za muškarca i ženu" za koju je koreografiju radila s Leom Mujićem. (Hina)