Preskočite na glavni sadržaj

Pobjednik Animafesta 'Usvajanje odobreno' u nezavisnim kinima

Obiteljski animirani film 'Usvajanje odobreno', dobitnik Grand Prixa i Nagrade publike Animafesta 2013. od četvrtka, 20. ožujka, prikazuje se u nezavisnim kinima.
vrijeme: 20.03.2014.
url: http://www.hulahop.hr/

'Usvajanje odobreno' snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga je policija pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj. Mnogo godina kasnije odlučio se po prvi put vratiti u Južnu Koreju kako bi udahnuo zrak domovine, upoznao zemlju svojih predaka i pokušao pronaći biološku majku. Pratimo njegovo putovanje pomirenja sa svojim korijenima koje ga tjera da se ponovno prisjeti djeteta kakvo je nekada bio.

Ovo animirano – dokumentarno remek – djelo adaptacija je uspješnog crtanog romana autora Junga Henina  o odrastanju usvojenog korejskog djeteta u belgijskoj obitelji, a rezultat je njegove suradnje s redateljem Laurentom Boileauom.

'Usvajanje odobreno' u prvom vikendu prikazivanja imat će priliku vidjeti publika zagrebačkog Kina Europa, Art-kina u Rijeci i rovinjskog kina Antonio Gandusio, nakon čega će prikazivati u nezavisnim kinima diljem  Hrvatske.

Više informacija u filmu potražite na internetskim stranicama distributera www.hulahop.hr.