Preskočite na glavni sadržaj

Što je kazalište bez pozornice i kako raditi site specific?

Predavanje Claudie Bosse 'Što je kazalište bez pozornice i kako raditi site specific?' održat će se u ponedjeljak, 18. lipnja, u 19 sati, u Skladištu 41, Demetrova ulica u Rijeci. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan! Obavijest o promjeni mjesta predavanja!
vrijeme: 18.06.2012. 19 h
mjesto: Rijeka; Skladište 41, Demetrova ulica (preko puta restorana Na Kantunu)
url: http://www.drugo-more.hr/

Za mnoge predstave više nije bitno razlikovati pozornicu i gledalište. Izvedbeni prostori poput napuštenih tvorničkih zgrada, koje imaju svoju povijest i specifičnu atmosferu, igraju važnu ulogu u samom umjetničkom procesu.

Na riječkom festivalu ZOOM od 6. do 12. rujna 2012. bit će izvedene odabrane predstave iz Austrije i Njemačke. Pozvani su poznati teatrolozi, teoretičari i novinari koji će kroz seriju predavanja govoriti o trenutnom stanju na prodručju izvedbenih umjetnosti u zemljama njemačkog govornog područja.

Njemačka kazališna redateljica Claudia Bosse radila je na mnogim lokalicijama diljem svijeta. Više od 15 godina vodi Theatercombinat – eksperimentalnu produkcijsku kuću za nezavisnu umjetnost i kazalište koja se nalazi u Beču. Njezini su projekti 'site specific', ostvareni su u suradnji s likovnim umjetnicima, plesačima, arhitektima, teoretičarima, glazbenicima i strastvenim amaterima. Claudia trenutno radi na suvremenoj tragediji 'dominant powers, what is to be done then?' na kojoj surađuje sa stanovnicima Novog Zagreba.  

Sljedeće predavanje:
Utorak, 26.06.2012, 18.30h, Filodramatica, Korzo 28/1, Predavanje Christiane Kuhl, novinarke i dramaturginje iz Berlina.

Projekt potpomogli: Odsjek za germanistiku pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište u Rijeci - Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij 'Gluma, mediji, kultura'
Projekt sufinancirali: Fondacija Robert Bosch, Goethe Institut Kroatien, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske