Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan kajkavske kulture u Krapini od 7. do 15. rujna

Ovogodišnji 59. Tjedan kajkavske kulture u Krapini održavat će se od 7. do 15. rujna, a donosi brojne glazbene, zabavne i sportske sadržaje, uz novinu manifestacije - Gastro plac, a središnje događanje i ovoga će puta biti Festival kajkavskih popevki, najavljeno je u ponedjeljak.
vrijeme: 07.09.2024. - 15.09.2024.
mjesto: Krapina
url: https://www.facebook.com/krapinskifestival

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je da će se koncerti održavati na tri pozornice, i to na središnjem Trgu Ljudevita Gaja, ispred Festivalske dvorane ina Vinskom placu.
 
„Na tri pozornice bit će tri različita glazbena žanra, tako da svatko može naći nešto za svoj ukus. Na Trgu Ljudevita Gaja bit će koncerti za sve, ispred Festivalske dvorane malo urbanija, modernija glazba, a pod šatorom na Vinskom placu veselica s domaćim glazbenim sastavima koji nas dobro znaju 'podići' i napraviti dobru feštu” istaknuo je Gregurović.
 
Najavljeni su koncerti Parnog valjka, klape Intrade i Tomislava Bralića te grupe Vigor, nastupat će i brojni KUD-ovi i udruge koji će pokazati bogatstvo tradicije i običaja, a središnji događaj Tjedna kajkavske kulture, 59. Festival kajkavskih popevki, u petak, 13. rujna donosi retrospektivni koncert 'Popevke za navek', dok je subota rezervirana za 'Večer novih popevki'.
 
U sklopu programa Tjedna kajkavske kulture u ponedjeljak, 9. rujna, održat će se 23. znanstveni skup pod nazivom 'Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća', a tradicionalni 32. Zagorski gospodarski zbor održavat će se od 12. do 14. rujna.
 
Direktorica Turističke zajednice Grada Krapine Nedeljka Vodolšak kazala je da će Festival biti bogat sadržajima kao nikada do sada, a otvorenje će se održati u nedjelju, 8. rujna, uz neizostavni Dječji korzo, sa 16 dječjih grupa iz cijele Krapinsko- zagorske županije.
 
Novina ove godine je Gastro plac koji će u sklopu Zagorskog gospodarskog zbora biti u četvrtak, petak i subotu pa će se moći pojesti tradicionalna festivalska jela, odojak i kotlovina, dodala je Vodolšak. (Hina)