Preskočite na glavni sadržaj

Udruga Cirkorama stvara događaj 'Šareno Kretanje Klauna'

'Šareno Kretanje Klauna' je projekt namijenjen djeci u područjima pod posebnom državnom skrbi, a skupljanje donacija koje će omogućiti održavanje tog projekta održat će se u nedjelju, 6. listopada, s početkom u 21 sat, u Chakka's room, AKC Medika, Pierottijeva 11.
vrijeme: 06.10.2013. 21 h
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierottijeva 11
url: http://www.myspace.com/cirkorama

Nastupaju:
Batis
Čipkice
Kenkedenke
poneka cirkuska intervencija

'Šareno Kretanje Klauna' je projekt namijenjen djeci u područjima pod posebnom državnom skrbi. Projekt obuhvaća benefit događanja (glazbenog, performativnog, cirkuskog sadržaja) na kojima se prikupljanju sredstva za kupovinu i donaciju materijala potrebnih prethodno kontaktiranim vrtićima I cirkuske predstave/radionica prilikom uručenja poklona kupljenih od sakupljenih sredstava (od ulaznica ili donacija)

Odgoj i odrastanje djece u područjima posebne državne skrbi karakterizira usmjerenje na osiguravanje osnovnih životnih potreba, pri čemu se raznovrsnost kulturnih kretanja minimalizira ili svodi pretežno na podizanje svijesti o nacionalnoj kulturi. Svakom je djetetu potreban širi kulturni vidokrug i neopterećenost pri odrastanju, a ovaj projekt nudi upravo raznovrsnost i neobičnost izvedbene umjetnosti namijenjene najmlađima.

S druge strane, urbanoj publici suvremenog cirkusa I ljubiteljima elektronske glazbe u Zagrebu pruža se mogućnost sudjelovanja u humanitarnom događanju. Time se razvija i svijest o potrebi da pomognu onima kojima to treba, a pri tome I sami dobivaju na poklon kvalitetnu zabavu.

Projekt je pokrenut 2011. godine. Donacije su uručene vrtićima u Dardi, Obrovcu, Vojniću i osnovnoj školi u Gračacu.

Projekt je u 2013. podržan od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.