Preskočite na glavni sadržaj

Varaždinski komorni orkestar počinje novu sezonu

Varaždinski komorni orkestar će koncertom pod nazivom 'VKO i mladi umjetnici' u nedjelju, 28. listopada, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, u 19.30 sati, otpočeti svoju novu, 19. sezonu ciklusa od pet koncerata.
 
vrijeme: 28.10.2012. u 19.30 sati
mjesto: Varaždin, HNK, Augusta Cesarca 1
url: http://www.vko.hr/
Prvi koncert predstavlja tri mlada umjetnika: dirigenta Filipa Pavišića, violončelistu Tomasza Darocha i skladatelja Luku Marohnića. Na programu su dva Mozartova djela: Koncert za violončelo i orkestar u D-duru i 29. simfonija u A-duru te praizvedba Partitete za komorni orkestar L.Marohnića. Pojedinčane ulaznice na blagajni HNK u Varaždinu.
 
Filipa Pavišića, danas ravnatelja Opere u Osijeku, VKO je odabrao kao najbolje plasiranog hrvatskog predstavnika na natjecanju Lovor pl. Matačić prošle godine, a poljskog violončelistu Tomasza-Tomeka Darocha na natjecanju Antonio Janigro ove godine. Luka Marohnić asistent je matematike na Elektrotehničkom fakultetu, a kompoziciju je diplomirao 2009.godine u klasi Davorina Kempfa.
 
Ciklus je ponuđen i u pretplati za umirovljenike 200 kuna, 250 u redovitoj pretplati, a učenici imaju besplatan ulaz na galeriji VKD HNK. Pretplate vodi Koncertni ured Varaždin.

• Program XIX. sezone 2012./2013.

***
Vidi i:
• VKO u zagrebačkom HGZ-u, 30.10.2012.